Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

5 juli 2013

Gevulde pasta: Ravioli met prociuto, zongedroogde tomaten, basilicum en mozarella. The naked chef (Jamie Oliver)

Het eerste kookboek dat ik ooit kocht was "The naked chef" van Jamie Oliver. Toen wist ik nog niet dat dit de eerste van vele zou zijn. Ik vind het, na al die jaren, nog altijd een erg leuk boek.

Ik kan er ook niet buiten: pasta is en blijft mijn favourite gerecht. En dit in al zijn vormen: spaghetti, tagliatelli, ravioli, canelloni, macaroni,... en dan met alle sausvariaties...
In het weekend maak ik graag tijd vrij  om zelf pasta te maken.


Wat heb je nodig?
voor 4 personen
pasta (in het boek wordt 500 gr bloem en 5 eieren gebruikt)
250 gr type 00 bloem
50 gr harde tarwe (semolina)
3 eieren

vulling
handvol Parmezaanse kaas, fijn geraspt
een flink handvol basilicum (de blaadjes) in stukjes
12 zongedroogde tomaten, grof gehakt
2 bolletjes buffelmozarella 
10 mooi plakken prosciutto (vet afgesneden)

Wat moet je doen?
pasta
Meng de bloem en de eieren en kneed zelf, of laat de machine dit doen, tot een mooi deeg. Het kan dat je het nog even met de hand moet doorkneden. En dan heel belangrijk: laten rusten! Een uurtje in de koelkast is goed. Intussen kan je de vulling al maken.
Meng alles behalve de ham in een kom door elkaar en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Halveer de plakken prosciutto en leg een volle theelepel van het mengsel aan de ene kant van de plak, vouw de zijkanten naar binnen en rol de plak op. Uiteindelijk heb je dan 20 balletjes.

Rol nu het deeg uit met een pastamachine. Ik verdeel het deeg altijd in 2 of drie stukken en werk 1 stuk helemaal af voor ik aan het volgende begin.
Druk het deeg wat platter en haal het deeg door de dikste stand van de pastamachine (stand 1). Vouw de uiteinden naar het midden en herhaal dit enkele keren. Verzet dan naar stand 2 enz... tot de juiste dikte= 1 - 1,5 mm (meestal stand 5 of 6).

Leg de vulling (hier de pakketjes) op de pastavellen, bevochtig de pasta met wat water,dek af met een ander vel, druk de lucht eruit en snij dan de pasta in de gewenste vorm (ik heb hier een hartjesvorm gebruikt, maar je hebt ook de klassieke rondjes of vierkantjes- of je kan het met een deegwieltje doen).

Kook de ravioli's in 3-4 minuten gaar. Laat goed uitlekken, besprenkel met wat olijfolie, zwarte peper, basilicum en Parmezaanse kaas.

1 opmerking:

  1. Dit ziet er lekker uit, ga ik zelf ook eens maken.
    Sarah - Tasting Lifestyle

    http://tastinglifestyle.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...