Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

10 mei 2013

Mueslirepen = energierepen = lekker!

Iedereen kent dat wel: een energiedipje. Je snakt dan naar iets zoet, je weet dat je beter een stuk fruit zou eten, maar een koekje is toch verleidelijker. Op mijn "dat wil ik eens maken"-lijstje stond al een hele tijd mueslirepen.
Dus toen ik in de Delicious van mei 2013 dit recept tegenkwam, heb ik geen moment geaarzeld. Nu ga ik niet zeggen dat deze repen supergezond zijn, maar er zitten toch heel wat voedzame ingrediënten in: havermout, gedroogde vruchten, zaden en pitten,...dus zo slecht zal het dan ook wel niet zijn.


Wat heb je nodig? (ong 20 repen)
85 gr blanke amandelen
100 gr havermout
100 gr rice puffs (rice crispies)
rasp van 1 citroen
75 cranberry's (gedroogde) - ik heb combinatie rozijnen/abrikozen gebruikt
25 gr pompoenpitten
25 gr lijnzaad
25 gr zonnebloempitten
375 gr gecondenseerde melk

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 160 °C. Rooster de amandelen op de bakplaat in 10 minuten knapperig in de oven. Verlaag de temperatuur dan naar  140°C.
Rooster de havervlokken in een droge koekenpan ongeveer 5 minuten op een halfhoog vuur.
Doe dan alle ingrediënten samen in een kom, en meng goed. Roer dan de gecondenseerde melk erdoor.
Bedek een bakplaat of ovenschaal met bakpapier en spreid het mengsel uit. (ong. 2 cm dikte). Druk het goed aan. (dit zou goed met natte handen gaan, maar bij mij werkte een lepel ook goed)
Bak de repen een uur in de oven.
Laat even afkoelen en snij er dan repen of blokken van.

2 opmerkingen:

  1. ziet er heel lekker uit, hoe bewaar je deze repen? En hoelang zijn ze ongeveer houdbaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik bewaar ze in een glazen afgesloten bokaal (van Ikea). Je kan ze wellicht ook in een koekjestrommel bewaren. Ik denk dat ze wel 2 weken houdbaar zijn,. als ze die periode overleven.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...