Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

2 januari 2013

Blini's

Eerst en vooral wens ik iedereen een vreugdevol 2013.
Dat jullie wensen en dromen mogen uitkomen.
Of die nu sportief, creatief, culinair, of persoonlijk vlak zijn...

Er zullen de komende weken nog wel wat feestjes en recepties zijn om het nieuwe jaar goed in te zetten, en dan is het leuk om zelf snel wat hapjes te kunnen maken. Deze blini's zijn perfect, want je hebt er eigenlijk niets bijzonder voor nodig en heb je alles normaal in je voorraad kast.

Wat heb je nodig?
(= zeker 4 tot 5 blinis per persoon, 4 tot 6 personen)

200 gr bloem (boekweit, maar tarwe is ook goed)
25 cl melk
20 gr verse gist of half zoveel instant
2 eieren
snufje zout


Wat moet je doen?

Meet de juiste hoeveelheid melk af en warm ze lichtjes op. (lauw)
Verbrokkel de gist erin en roer met de garde tot er geen brokjes meer inzitten.
Schenk de melk in een ruime mengschaal en voeg de bloem toe. Roer met de garde tot je een glad deeg krijgt en voeg een snuifje zout toe.
Meng de dooiers erdoor heen en laat het deeg 20 minuten rijzen. (dek de schaal af met vershoudfolie en zet het op een warme tochtvrije plaats)
Klop het eiwit op.
Spatel het door het gerezen deeg.

Bakken

Blijkbaar zijn blini's pannenkoekjes van 12 cm, en bestaan er daarvoor pannetjes, ik heb echter kleine hoopjes in een grote pan gedaan zodat het echt hapjes werden.
Verwarm olie in de pan  ( matig vuur) en schep een koffielepel of iets meer in de olie. Je kan er enkele tegelijkertijd maken. Ze blazen direct op.
Bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant.

Afwerking

Je kan ze nu naar smaak afwerken: klassiek is gerookte zalm met wat zure room.
Maar je kan hiervan uiteraard afwijken en je eigen toets hieraan geven.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.