Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

3 november 2012

Warme "43" pannenkoekjes met frambozen

Er zijn kookboeken die me altijd verrassen. Je tikt ze op de kop voor 2,50 euro op het Boekenfestijn, en joepie, wat staan er goede dingen in. Zo ook mijn dessert waarmee ik mee doe aan het Foodblogevent.

Het Foodblogevent van november wordt dit keer georganiseerd door de "Yellow Chef". Het is geen blog (nog niet) maar ga zoals ik zeker een een kijkje nemen: je kan er namelijk een gerecht aanbieden als kok of je kan er ook eentje bestellen. Super vind ik dat!

Als thema werd er gekozen voor : "Een troostend dessert voor donkere dagen".
Nu kan ik er direct een paar opnoemen, maar ik ga voor het dessert dat je vooraf al bijna helemaal kan voorbereiden. En het is intussen ook ideaal voor de feestdagen die er aan komen. En wie houdt er nu niet van pannenkoeken?

In het originele recept wordt er met whiskey gewerkt, ik heb voor een andere likeur gekozen, namelijk het Spaanse "43". Past heerlijk in combinatie met het sinaasappelsap.




Wat heb je nodig?

voor 4 porties

55 gr bloem
mespuntje zout
1 ei
150 ml melk
2 tl olie
300 ml vers geperst sinaasappelsap
2 el honing
15 gr boter
3 el "43" of whiskey
175 gr frambozen (of bosbessen of andere vruchten, in de wintermaanden is de diepvries een goed alternatief)
poedersuiker
zure room of ijs.

Wat moet je doen?

Zeef de bloem en en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin. Klop de melk er geleidelijk door zodat je een glad beslag krijgt.

Verhit een middelgrote koekenpan (of pannenkoekenpan als je dit hebt) met antiaanbaklaag. Doe er wat olie in en verdeel het met keukenpapier over de bodem. Schenk er voldoende beslag in om de bodem net te bedekken. Bak de pannenkoek 1 minuut, maak de randen los, draai om, en bak nog 1 minuut. Laat de pannenkoek op een bord glijden, en maak nog 3 andere pannenkoeken. Zet apart.

Schenk het sinaasappelsap in de pan en voeg de honing en boter toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 5 minuten indikken. Roer de gekozen likeur erdoor.

Vouw elke pannenkoek dubbel, en dan nog eens. Laat de 3-hoekjes in de pan glijden, en laat ze even opwarmen in de saus.

Leg op elk bord een pannenkoek, schenk de saus erover en strooi er wat frambozen over.
Bestrooi nog wat met poedersuiker en eventueel room. (of ijs)





Bron: Koken, Lesley Waters

Tip: je kan alles vooraf maken en nadien alles opwarmen. Ideaal toch?
De pannenkoeken kunnen zelfs in de vriezer.

2 opmerkingen:

  1. Wel Anke dit ziet er weer zoooo lekker uit en zeker als je weet dat ik gek ben op desserts!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MMM ziet er lekker uit, zeker met die 43! Als ik iets kook dan zijn het ook voornamelijk desserts!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...