Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

15 november 2012

Snel, makkelijk en supper lekker: Thaise viscurry

Je kan niet altijd een stoofschotel op tafel zetten of uren in de keuken doorbrengen.  Als je afgepeigerd na het werk, de file, ... thuiskomt wil je soms nog maar één ding: voetjes onder tafel en iets lekker eten. Met dit gerechtje scoor je ongetwijfeld.
De ingrediëntenlijst is overzichtelijk, en het is op een half uurtje klaar. (op voorwaarde dat je de wortels en courgettes in een foodprocessor kan raspen)

Het recept is uit  Delicious van augustus 2007. En het gaat al zolang mee...
Jammer genoeg heb ik nog niet zelf een foto. Maar in realiteit ziet het er praktisch hetzelfde uit.

Thaise viscurry

Wat heb je nodig?

2-3 el olie
2 wortels, in dunne reepjes
2 courgettes, in dunne reepjes
1-2 el Thaise rode curry pasta
2 tl fijne kristalsuiker
2 tl vissaus
375 ml kokosmelk
8 kleine visfilets
verse koriander
rijst voor erbij

Wat moet je doen?

Verhit de olie in een wok of koekenpan. Roerbak de groenten 1 à 2 minuten en zet ze even apart zetten. Voeg de currypasta in de pan, en roerbak 30 sec. Wat een fantastiche geur. Doe de suiker, vissaus, kokosmelk en vis erbij en laat op een zacht vuurtje  3-4 min koken. Schep de groente er voorzichtig terug door.

Geef het extra smaak en kleur door de koriander en serveer met rijst. (of noedels)

1 opmerking:

  1. Altijd handig om in een korte tijd iets lekkers op tafel te toveren!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...