Het vorige receptje was er eentje van Bill Granger, wel we doen er nog eentje bovenop. Dit keer de lekkere Marokkaanse gehaktballetjes. Heerlijk met al die kruiden! Het brengt je zo weg naar andere windstreken. Het recept, ja ik val in herhaling, komt ook weer uit de Delicious.
Wat heb je nodig?
4 personen
Voor de balletjes
500 gr rundsgehakt
50gr broodkruim
1 ei
1 ui (geraspt)
4 el gehakte koriander
1tl geraspte gemberwortel
2 tenen knoflook
1tl kurkuma
½ tl cayennepeper
½ tl kaneelpoeder
½ tl nootmuskaat
Voor de saus
1 el olijfolie
2 uien, fijngesneden
3 tenen knoflook
1 groene peper, zaadjes verwijderd, gehakt
2 kaneelstokjes
2 tl kurkuma
1tl komijnpoeder
500ml kippenbouillon
1 blok tomaatblokjes (400gr)
30 gr rozijnen
300 gr wortels in schijfjes
Garnering
eventueel 250gr spinazieblaadjes)
Gehakte koriander (garnering)
Couscous voor erbij
Wat moet je doen?
Couscous voor erbij
Wat moet je doen?
Meng het gehakt, broodkruim, ei de ui, koriander, gember, knoflook, kurkuma, cayennepeper, kaneel en nootmuskaat in een grote kom door elkaar. Rol er balletjes van. (ong 3 cm)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de saus: verhit de olie in een grote ovenvaste pan. Bak de ui op een laag vuurtje tot hij zacht is. (15 minuten). Voeg de knoflook, groene peper, kaneelstokjes, geelwortel en komijn toe en bak 2 minuten. Voeg de bouillon, tomaat, rozijnen en wortel toe. Laat 15 minuten sudderen. Voeg de gehaktballetjes toe. Zet met de deksel op de pan 35 à 40 minuten in de oven.
Dag Anke,
BeantwoordenVerwijderendat ziet er heerlijk uit, net zoals de rest van je blog trouwens!
Ik kom hier aanwaaien omdat jij met mijn give away meedoet (morgen trek ik de winnaar!), dankjewel trouwens!
Ik kom je hier graag volgen, dat lijkt me de moeite!
vele groeten!
de Bakmadam