Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

28 november 2012

Marokkaanse gehaktballetjes

Het vorige receptje was er eentje van Bill Granger, wel we doen er nog eentje bovenop. Dit keer de lekkere Marokkaanse gehaktballetjes. Heerlijk met al die kruiden! Het brengt je zo weg naar andere windstreken. Het recept, ja ik val in herhaling, komt ook weer uit de Delicious.



Wat heb je nodig?
4 personen
Voor de balletjes                                  

500 gr rundsgehakt                           
50gr broodkruim                                
1 ei                                                     
1 ui (geraspt)                                      
4 el gehakte koriander                        
1tl geraspte gemberwortel             
2 tenen knoflook                             
1tl kurkuma                                     
½ tl cayennepeper                           
½ tl kaneelpoeder                            
½ tl nootmuskaat                             

 Voor de saus

1 el olijfolie
2 uien, fijngesneden
3 tenen knoflook
1 groene peper, zaadjes verwijderd, gehakt
2 kaneelstokjes
2 tl kurkuma
1tl komijnpoeder
500ml kippenbouillon
1 blok tomaatblokjes (400gr)
30 gr rozijnen
300 gr wortels in schijfjes

Garnering
eventueel 250gr spinazieblaadjes)
Gehakte koriander (garnering)         
Couscous voor erbij

Wat moet je doen?

Meng het gehakt, broodkruim, ei de ui, koriander, gember, knoflook, kurkuma, cayennepeper, kaneel en nootmuskaat in een grote kom door elkaar. Rol er balletjes van. (ong 3 cm)

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de saus: verhit de olie in een grote ovenvaste pan. Bak de ui op een laag vuurtje tot hij zacht is. (15 minuten). Voeg de knoflook, groene peper, kaneelstokjes, geelwortel en komijn toe en bak 2 minuten. Voeg de bouillon, tomaat, rozijnen en wortel toe.  Laat 15 minuten sudderen. Voeg de gehaktballetjes toe. Zet met de deksel op de pan 35 à 40 minuten in de oven.

1 opmerking:

  1. Dag Anke,

    dat ziet er heerlijk uit, net zoals de rest van je blog trouwens!
    Ik kom hier aanwaaien omdat jij met mijn give away meedoet (morgen trek ik de winnaar!), dankjewel trouwens!
    Ik kom je hier graag volgen, dat lijkt me de moeite!

    vele groeten!
    de Bakmadam

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...