Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

22 november 2012

Knapperige kipstukjes

Weer zo een snel klaar en eenvoudig gerechtje vol van smaak. Dit keer niet met vis, maar met kip.
Het komt ook weer uit de Delicious, maar ik heb er jammer genoeg niet bijgeschreven welke editie. Dit keer is het een recept van Bill Granger. Je hebt ook weer niet erg veel ingrediënten nodig.

.
Wat heb je nodig (4 personen)

500 gr kipfilet (in hapklare stukjes gesneden)
60 ml sojasaus
2,5 el sake (je kan ook mirin gebruiken)
1 teentje knoflook, geperst
75 gr maïsmeel (maizena)
35 gr bloem
neutrale olie om te frituren

Voor erbij, groene sla, rijst, en chilisaus voor erbij

Wat moet je doen?

Meng de kip in een kom met de sojasaus, sake en knoflook en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Meng het maïsmeel en de bloem in een grote kom (of plastiekzak). Schud de marinade van de kip en haal ze door het bloemmengsel. (handig in een zak).

Verhit 3-4 cm olie in een wok op hoog vuur en bak de kip in delen in ongeveer 4 minuten goudbruin.
Serveer direct met de sla, rijst en saus.

1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.