Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

17 juni 2012

Dordogne

Terug thuis van weggeweest: een weekje naar de Dordogne. We zaten eigengenlijk net in de Lot, met de grens van de Perigord Pourpre.




Tot en met woensdag hebben we de streek kunnen bewonderen in het grijs: koud en nat. Enkele keren hadden we heel veel geluk dat we net op tijd konden schuilen, want als het begon te regenen, dan was het ook ineens met heel de kraan open.

Vanaf woensdag was het dan net omgekeerd: heel veel zon, en... veel te warm. Tja het verschil was echt wel groot. Maar, aangezien we de eerste dagen veel hadden rondgetoerd, konden we donderdag en vrijdag, ons lekker in de zetel leggen, met een goed boek!

De Dordogne is de streek van de truffels, de wijn (bijv. Monbazillac), de walnoten, de pruimen, zonnebloemen en jammer genoeg ook de Foie Gras. Ik heb het al gegeten in mijn leven, en zal het uit vrije wil echt niet meer doen. Zo overroepen!

In de Dordogne kan je ook echt van Chateau naar Chateau "hoppen". Ieder dorpje heeft bijna zijn Chateau.
En ook heel mooie tuinen zoals die van Eyrignac die we hebben bezocht. Daar hadden ze ook een hele mooie droom moestuin :-).

Uiteraard kon ik ook de markten niet weerstaan: we hebben er eentje gedaan in Monpazier, en de dag dat we vertrokken in het dorpje waar we verbleven (en eigenlijk al in de Lot was gelegen) Villereal.  Daar hebben we abrikozen gekocht (om confituur van te maken), meloenen, tomaten,... Als het had gekund had ik zeker nog wat kaas meegebracht, maar ik had geen frigobox mee. En ze verkopen daar dus ook nog echt verse tuinbonen, rode bieten, alle kleuren van tomaten,... echt fantastisch om te zien allemaal.

Ik kon ook niet aan de keramiek weerstaan van dit adresje. Echt heel mooi, en qua prijs zeker de moeite waard!

Zo een weekje weg, doet wel deugd. Je neemt eens afstand van de dingen, kunt nadenken, inspiratie opdoen.

Uiteraard kom ik er nog wel op terug, met een paar foto's!

Fijne zondag nog voor iedereen.

2 opmerkingen:

  1. Mooi tripje hebben jullie gedaan! Leuk om je batterijen op te laden!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De dordogne is echt mijn tweede thuis. Mijn hart ben ik daar helemaal verloren.
    Maar foie gras overroepen? Ik ben er dol op :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...