Volgens het recept dus van Ellen uit de Meesterbakker, maar met een eigen twist voor de afwerking.
.Wat heb je nodig?
Wat moet je doen?
- Meng de bloem met het zout en de suiker, voeg de olijfolie toe. Breek de gist in lauwwarm water.
- Voeg het gistmengsel bij het bloemmengsel en roer tot een deeg. Kneed het deeg ongeveer 10 min tot het soepel is. (of gebruik de keukenrobot, die het zware werk overneemt) . Leg het deeg in een ingeöliede kom en dek af met folie. Laat ongeveer 45 min rijzen op een warme plaats.
- Duw het deeg na de rijstijd in en vorm een platte schijf van ongeveer 25 cm. (ik heb een taartvorm gebruikt van silicone, maar het is niet nodig om een vorm te gebruiken, rustiek kan ook!)
- Druk het deeg aan en dek af met een vochtige doek of folie en laat opnieuw 30 min rijzen.
- Verwarm intussen de oven voor op 200° C.
- Steek 12 trostomaatjes in het deeg. Dek het deeg af met geoliede vershoudsfolie. Laat opnieuw 20 min rijzen.Versnipper een takje rozemarijn.
- Verdeel de rozemarijn over het deeg en strijk in met olijfolie. Strooi er een beetje grof zeezout over. Bespuit eventueel met wat water. Bak 25 – 30 min op 200° C. Laat het brood afkoelen op een rooster.
Intussen al een stuk geproefd! MMM... lekker!
Smakelijk!
Je foccacia ziet er prachtig uit, zal vast erg lekker gesmaakt hebben!
BeantwoordenVerwijderengroetjes, Caroline