Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

20 april 2012

Erwten-geitenkaastaartjes

Met het motto het moet echt niet elke dag vlees zijn... hier nog eens een veggiegerechtje.
Het komt uit een nummer van Delicious.

Wat heb je nodig?

300gr diepvrieserwten
2 eieren
2,5 el gehakte munt
200ml room
120gr zachte geitenkaas

6 plakjes bladerdeeg, of huisgemaakt korstdeeg

Wat moet je doen?


Kook de erwten in kokend water.
Laat uitlekken en licht afkoelen.

Mix de helft van de erwten in een keukenmachine tot een gladde puree. Doe de erwtenpuree en de hele erwten in een kom en voeg de eieren, munt en room toe. Klop goed door elkaar en roer er ¾ van de geitenkaas door.
Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven op 180 °C.
Doe het bladerdeeg in kleine taartvormpjes (Ø 10cm), en prik in met een vork.
Bak de vormpjes 10 minuten blind (= Vul de vormpjes met bakpapier en ongekookte rijst of bonen (of  specifieke bakparels))
Verwijder het papier en de vulling en bak ze nog 5 minuten.

Verdeel het erwtenmengsel over de taartbodems, verdeel de rest van de geitenkaas erover en bak 20 à 25 minuten tot ze stevig zijn.

Serveer ze met een frisse salade.


Smakelijk!

1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...