Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

24 maart 2012

Chilikip

Het was nog eens tijd om een nieuw receptje uit te proberen van de "Delicious".



In de editie van maart 2012 is de gastchef Matt Preston. Bij ons vooral bekend als jurylid bij Masterchef Australia. Imposante kerel.





Wat heb je nodig?
(voor 6)

  • 50 gr bloem , gemengd met peper en zout
  • 1 kg kippefilet (in blokjes gesneden, ong 3 cm)
  • olijfolie
  • 1 grote rode ui
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode parprika's, zaadjes eruit en in stukjes van ong 1 cm
  • 1 el tomatenpuree (ik doe het met ketchup)
  • 400 gr kikkererwten (blik, uitgelekt)
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 3 rode pepers, in stukjes (zaadjes verwijderd)
  • 1 tl tabasco (ik heb ketjab manis gebruikt)
  • korianderblaadjes
voor erbij: couscous, rijst, pasta: waar je zin in hebt


Wat moet je doen?

Haal de kip door de gekruide bloem. Schud het overtollig af, en bak de stukken kip goudbruin.
Haal de kip eruit, en bak ik dezelfde pan de ui, knoflook en paprika. (2 minuten).
Voeg dan de tomatenpuree of ketchup erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de kikkererwten, tomaat, rode peper en tabasco toe.
Voeg de kip toe, leg het deksel erop en laat op een laag vuur 30 minuten sudderen.
Garneer voor het serveren met koriander.

Echt fantastisch gerecht!

Smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.