Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

27 januari 2012

Klassieke kwarktaart

Je hebt ze in alle vormen en maten: de kwarktaarten :-).
Hierbij een zeer klassiek recept, maar het blijft lekker!

Nodig


Deeg

150gr bloem
75gr zelfrijzende bloem
90gr boter in blokjes
55gr suiker
4 el water of citroensap

Voor de vulling

1kg plattekaas
150gr suiker
4 eieren
1,6 dl room
35 gr bloem
10 gr puddingpoeder
1 el fijn geraspte schil van citroen of limoen (mag van hele limoen)




WERKWIJZE


Deeg

Zeef bloem en zelfrijzende bloem in kom.
Wrijf de boter er doorheen. (gewoon met haak is ook in orde).
Voeg de suiker en voldoende water of citroensap toe tot er een zacht deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en zet 30 minuten koel weg.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en leg het in de springvorm. (26cm)
Zet 10 minuten koel weg. Prik met de vorm gaatjes in het deeg.

Vulling

Klop de kwark en suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg de roem, bloem, vanillepuddingpoeder en citroenschil toe.

Giet de vulling in de vorm en bak 50 tot 55 minuten. (180°C voorverwarmde oven)

Laat de kwarktaart volledig afkoelen.

Variatie:
Je kan er aardbeien of krieken aan toe voegen.

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Lekker, ga ik eens uitproberen! Bedankt voor het recept!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Gadget

Deze content is nog niet beschikbaar via een versleutelde verbinding.