Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

25 januari 2011

Hungry Eyes 09.02.11-05.06.11

Uittip

Filet d'Anvers - Tony Le Duc
Tony Le Duc
Valérie Belin
Dimitry Tsykalov

In het voorjaar van 2011 prikkelt het FoMu meer dan enkel ‘the eye’: drie fotografen benaderen ‘food’ op een totaal andere manier. Tony Le Duc (B) heeft onze manier van kijken op gastronomie duchtig veranderd door zijn innovatieve foto’s in kookboeken en culinaire magazines. Het FoMu toont zijn omvangrijk oeuvre van maar liefst 25 jaar foodphotography. Om het draagvlak van zijn fotografie te ondersteunen, brengt het FoMu een historisch overzicht van het geïllustreerde kookboek.

De Russische kunstenaar Dimitri Tsykalov hekelt onze voedingsgewoontes en stelt het overvloedig consumeren in vraag. Hij bewerkt voedingsproducten tot vanitassymbolen en artillerie alvorens er foto’s van te nemen.
Valérie Belin (F) bouwde een stevig repertoire op waarbij diverse onderwerpen aan bod komen. In een aantal van haar reeksen focust ze zich op de esthetische vormen en de structuur van voedsel. Die brengt ze in beeld door een speciale belichting. Alledaagse voedingsproducten krijgen zo een bevreemdende uitwerking op de toeschouwer.

En er is meer, je kan ook een kookworkshop "Cook & click" gaan volgen waar je dan ook tips krijgt hoe je alles het best fotografeert. Iets voor Photo-copy?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...