Kleine "cocktail"cakejes afgeleid van de strawberry daiquiri... en aangezien ze klein zijn, kan je er een paar van eten :-). Nu moet je echt niet denken dat je positief gaat blazen na een paar cakejes. De alcohol verdampt eigenlijk volledig. Ze zijn dus ideaal op een teaparty of ander feestje.
Nog een receptje voor het Foodblogevent.
Wat heb je nodig?
1 dl rum, wit of bruin (ik had enkel bruin)
170gr suiker
150 gr aardbeien
40 gr boter
120 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
1/4 tl zout
1 groot ei
1,2 dl volle melk
1/2 tl vanille-extract
Voor het glazuur
80gr boter
250 gr poedersuiker
1/2 tl geraspte limoenschil
4 tl volle melk
decoratie
Wat moet je doen?
Breng de rum met 30gr van de suiker aan de kook en laat hem tot de helft inkoken. Zet hem apart en laat hem afkoelen. Snij intussen de aardbeien in stukjes en laat ze 30 minuten weken in de rum.
Klop intussen de boter, bloem, rest van de suiker, bakpoeder en zout door elkaar tot een kruimelig mengsel.
Doe het ei , de melk en het vanille-extract bij elkaar en klop dit door het kruimelig mengsel.
Giet nu de aardbeien af (bewaar de rum). Leg in elk vormpje een stukje aardbei en vul de vormpjes 2/3.
Bak de cakejes 12-15 minuten in een oven van 170°C. (voorverwarmd).
Laat de cakejes afkoelen (altijd moeilijkste deel :-) ).
Maak nu het glazuur:
klop de boter, poedersuiker en limoenschil tot een korrelig mengsel. Roer 4 tl van de bewaarde rum door de melk en klop deze dan door het boter-suikermengsel. Klop alles op hoge snelheid zacht en romig.
Decoreer nog met bijvoorbeeld aardbei, strooisel,...
Smakelijk, of is het santé?
Bedankt Anke, voor je tweede inzending. Wil je er nog even bijzetten dat het voor het Foodblogevent is. Bedankt en geweldig hoor je twee inzendingen!
BeantwoordenVerwijderengroeten, Caroline
Hoi Anke, mooi, die kleine cakejes, met die roze glazuur! Ik zou er ook wel eentje willen :-).
BeantwoordenVerwijderen