Ook een passie voor koken en bakken?

Laat je dan zeker inspireren.

7 mei 2016

Pasta "Primavera" met groene en witte asperges.

Een weekmenu. Als er dus iets is waar ik niet goed in ben, dan is het wel het opstellen van een weekmenu. Nu ja het opstellen is niet zo zeer het probleem... opvolgen is iets heel anders.

Nu zijn we hier maar met twee, dus veel planning is dan ook niet echt noodzakelijk.
Bovendien moet ik mijn vriezers leegmaken omdat er een nieuwe keuken komt.
Dat is ook al een uitdaging op zich.

Af en toe moet ik dus gewoon op het moment zelf nog iets bedenken.

Zo wou ik gewoon eens asperges maken op zijn Vlaams... maar is het in de plaats deze pasta geworden. Flexibiliteit in de keuken dus.
Echt de lente op je bord. 





 heb je nodig?
2 personen

250 g farfalle
een halve bussel groene asperges 
een halve bussel geschilde witte asperges
een paar sneetjes spek
een stuk courgette (of hele courgette) in blokjes
een potje  Boursin cuisine met "Look en fijne kruiden" of van het huismerk.
wat rucola 
een beetje geraspte parmezaan

Wat moet je doen?

Doe in een grote pot water en breng aan de kook.
Voeg de pasta erbij en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking "al dente".

Snij intussen het spek in kleine blokjes en bak ze aan in een hapjes pan of wok samen met de courgette.

Snij de puntjes van de asperges en snij de rest ook in 3. Bij te dikke asperges, snij je ze nog eens in 2.
Haal het spek en courgette uit de pan. Doe de stukjes asperge erbij en bak ook even aan. Blus met wat water en braiseer ze verder. (maak een deksel van papier, ze zullen garen in weinig water)

Als de asperges gaar zijn, voeg je de courgette en spekjes opnieuw toe.
Breng op smaak met de Boursin "Look en fijne kruiden" en eventueel nog wat peper en zout.

Giet de pasta af zodra hij gaar is en voeg ook bij de groentemengeling.

Werk af met rucola en geraspte parmezaan.

1 opmerking:

Ik lees met veel plezier jullie reacties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...